Седем души загинаха вчера при руски обстрел по украинския град Херсон,

...
Седем души загинаха вчера при руски обстрел по украинския град Херсон,
Коментари Харесай

Войната днес: Седмина загиват при руски обстрел на Херсон

Седем души починаха вчера при съветски обстрел по украинския град Херсон, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Градът бе подложен на артилерийски огън и на обстрел с реактивни системи за залпов огън, сподели регионалният шеф Ярослав Янушевич. В резултат на офанзивата починаха седем души, а към 20 са ранени.

Украинските сили си върнаха контрола върху Херсон в средата на месеца. Руските войски се изтеглиха от него и заеха позиции на другия бряг на р. Днепър, откъдето не престават с обстрела по града.
В Киев - до 3 часа ток в денонощието
Украинската столица Киев ще получава ток два до три часа в денонощието, до момента в който бъде възсстановена преносната мрежа на страната и дружно с нея - снабдяването от Топлоелектрическа централа и АЕЦ. Това заяви украинският информативен уебсайт НВ, базирайки се на управлението на енергийната инфраструктура на страната.

Най-тежък е казусът с неналичието на електроснабдяване в 15 области, в това число в Киев, сподели в постоянното си послание към нацията украинският президент Володимир Зеленски. Той добави, че в тези области е прекратено и водоснабдяването.

Най-трудно е ситуацията в Киевска, Кировоградска, Днепропетровска, Лвовска, Полтавска и Харковска областях.
Над 15 000 души в неопределеност от началото на войната
Над 15 000 души са в неопределеност от началото на войната в Украйна, заяви Международната комисия за изчезнали лица, представена от Ройтерс.

Базираната в Хага организация, основана след войните на Балканите през 90-те години, отвори офис в Киев, с цел да помогне на Украйна да документира и търси хора в неопределеност.

Матю Холидей, програмен шеф на организацията за Европа, съобщи, че не е ясно какъв брой хора са били интернирани, арестувани в Русия, какъв брой от тях са живи и какъв брой са умряли и са били заровени в спонтанни гробове.

Процесът на следствие на изчезналите в Украйна ще продължи години след края на сраженията, съобщи Холидей в изявление за Ройтерс.

" Числата са големи и провокациите, пред които е изправена Украйна са големи ", добави Холидей.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР